Informatie bindkrachtcup

De Bindkrachtcup is een project van Bindkracht10. Ons jongerenwerk in Nijmegen begon 20 jaar geleden met een oliebollencup. Zo zorgden we dat jongeren iets te doen hadden rond oud en nieuw en konden we overlast voorkomen. Maar jongeren willen meer en vaker sporten, weten de jongerenwerkers. Daarom is de oliebollencup in een nieuw jasje gestoken. We kijken hoe we nog meer kunnen aansluiten bij de vragen die bij jongeren leven. De Bindkrachtcup is er om mooie herinneringen te maken, waar je levenslang aan terug kan denken. Momenten van vreugde en nieuwe vriendschappen, waar iedereen bij elkaar komt. Sport is het middel maar er worden ook andere vraagstukken opgepakt. Hier lees je wat de Bindkrachtcup belangrijk vindt.

Meer dan sport

De fun factor is de sport. Maar dat is niet het enige doel bij de Bindkrachtcup. Het gaat ook om verbinding, het ontwikkelen van talenten en het praten over maatschappelijke thema’s. Bij elk evenement van de Bindkrachtcup wordt er dus meer van je verwacht dan alleen deelnemen.

Talentontwikkeling

Bij de Bindkrachtcup draait het om meer! We willen dat je je eigen grenzen verkent en verborgen talenten ontdekt. We proberen je horizon te verbreden en je uit je comfortzone te halen. Want je kan altijd iets te leren.

Maatschappelijke thema's

Alle evenementen hebben ook maatschappelijk thema’s. Zo bespreken we met jongeren over wat er speelt in de wereld. We willen ze bewust en weerbaar maken. Bijvoorbeeld door ze tools te geven om ermee om te gaan.

Verbinding

Jongeren zijn niet alleen deelnemer, maar helpen ook bij de organisatie. En we betrekken ouders, verenigingen en andere organisaties. Allemaal spelen we een belangrijke rol in het leven van jongeren. Door het netwerk sterker te maken steunen we hun ontwikkeling.

Bekijk de aftermovie van 2019