Informatie zaalvoetbal scholencompetitie

De Bindkrachtcup scholencompetitie is er voor Nijmeegse scholen van het voortgezet onderwijs. In zevenspeelronden gaan de scholen de sportieve strijd aan. De inzet is de trofee, ofwel de Bindkrachtcup! Dit jaar doen heeft een team minimaal 8 en maximaal 12 leerlingen.

Zaalvoetbal

Voor de eerste editie is gekozen voor zaalvoetbal. We hebben gehoord dat jongeren dat graag willen. Tijdens de competitie kijken we welke sporten de jongeren nog meer interessant vinden. Die kunnen we dan de komende periode oppakken. Een mooi voorbeeld is het basketbal event.

Aanmelden

Iedere school kan per categorie één team inschrijven. De school is zelf verantwoordelijk voor de werving van de leerlingen. Een team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 leerlingen (dit mag per speelronde wisselen). Scholen kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober inschrijven.

Categorieën & pouleindeling

Er zijn drie verschillende categorieën. Zo komen alle klassen 1+2 bij elkaar in de poule, de klassen 3+4 en de klassen 5+6. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de poules ingedeeld.

Inschrijfgeld

Het organiseren van de Bindkrachtcup kost geld. Daarom vragen we inschrijfgeld. Dat is bedoeld om de kosten zoals zaalhuur, scheidsrechters en prijzen te betalen. De organisatiekosten en inzet van jongerenwerkers worden door Bindkracht10 betaald.

Schooltoppers

Bij de Bindkrachtcup win je niet alleen door wedstrijden te winnen! Twee keer paar jaar kan een team ook scoren met schooltoppers. Schooltoppers zijn activiteiten die het team extra punten opleveren. Die punten tellen mee in de competitie. Op de pagina schooltoppers vind je voorbeelden en meer informatie.

Meer informatie over speelrondes, spelregels en andere zaken vindt je op de website.

Onze partners